Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoop camper

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 september 2019

Wij zijn van plan om een camper aan te schaffen en onze vraag is: de camper heeft een Ford motor uit 2016, nu is er in het verleden veel commotie geweest over de Ford Transit motor, ik weet dat het over de periode 2006/2010 gaat maar toch hoor ik graag van jullie of er probleem gevallen zijn met deze nieuwe Ford motor. De Camper staat te koop bij "Camperhuis" Zaltbommel.
Het is een Benimar Tessoro 495 voor ons onbekend merk, hebben jullie hier ook advies over.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een camper op het oog met een Ford Transit onderstel.

De door u genoemde probleem motor heeft betrekking op motoren die geproduceerd zijn van 6 januari 2006 tot 17 Oktober 2010. De motor is uiteindelijk op een aantal punten aangepast met o.a. zwaardere zuigers . Daarmee waren de problemen dan ook opgelost. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit iets mis kan gaan, maar bij de aangepaste motoren zien we geen structurele problemen meer.

Benimar is wellicht in Nederland een wat onbekender merk.

Het is van origine een Spaanse bedrijf en maakt een al een hele tijd uit van de Trigano  Groep (o.a. Eura mobil, AdriaMobil, Rimor, Chausson , Mc Louis etc). Ze zijn begonnen in 1974  met caravans en sinds 1979 bouwen ze campers. Het is de grootste camperbouwer van Spanje.

Als de camper u bevalt qua inrichting en interieur zie ik geen enkele reden om niet voor dit voor u onbekende merk te kiezen.  Kwalitatief doen ze niet onder voor veel andere campers.