Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lichte caravan

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 8 april 2019

Ik heb nu een Hobby 495 FUE en ik wil deze vervangen door een lichtere caravan liefst maximaal 1300 kg en geschikt voor een kleinere benzine auto. Ik heb de VW Touran 1,6l TDI DSG automaat. De lichter caravan moet 4 slaapplaatsen(waarvan 2 vast gescheiden) hebben voor volwassen, douche. Maat van de caravan liefst rond de 450 cm. Ik heb al bij Hobby gekeken, maar daar wordt licht ook gelijk karig in de uitrusting. Het moet dus een caravan bouwer zijn die van licht, maar stevige bouwmaterialen gebuikt maakt.
Binnen dat gewicht moet ook een behoorlijke uitrusting passen zoals een over. Ik wil er ook mee op pad kunnen in de winter.
Ik zie dat de caravankoopwijzer er niet meer beschikbaar is. Ik wil de caravan nieuw kopen en deze behoeft niet goedkoop te zijn.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U zoekt een lichte caravan met 4 slaapplaatsen, waarvan twee enkele bedden en rond de 4,5 m opbouwlengte.

De caravankoopwijzer is helaas niet meer beschikbaar, maar ik kan wel in het systeem selecteren. Het is echter zeer lastig om aan al uw wensen tegemoet te komen. Lichte caravans die aan bovenstaande moeten voldoen bestaan eigenlijk niet. Een rijkere uitrusting en accessoires zijn extra gewicht. Caravans met enkele bedden zijn per definitie langer dan andere modellen.

Caravans die dan een beetje aan uw eisen voldoen zijn de LMC Style 450 E en de Knaus Sport 460 EU, maar die wegen in het gunstigste geval al 1050 kg leeg. Als formaat en gewicht voor u belangrijk zijn zult u de enkele bedden moeten laten vervallen.