Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maglite lamp

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 februari 2019

Er is veel onduidelijkheid op internet over het gebruik van een Maglite zaklamp. Ik heb een koper exemplaar met 3 grote batterijen erin.

Wij gaan 3 maanden door Europa reizen en een goede zaklamp is geen overbodige luxe. Echter worden deze zaklampen soms als slagwapen aangemerkt. Aangezien wij door vele landen trekken is mijn vraag of mijn Maglite met 3 grote batterijen meegenomen mag worden op reis?

We reizen door; Belgie, Frankrijk, Zwitserland, Italie, Kroatie, Slovenie, Tsjechie, Polen, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en uiteraard Nederland.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U gaat 3 maanden door Europa reizen en een goede zaklamp is dan geen overbodige luxe. U heeft een Mac Light met 3 grote batterijen en vraagt zich af of u die mee mag nemen op reis.

Als u de zaklamp in de caravan heeft liggen of bijvoorbeeld in de koffeeruimte bij uw bagage zie ik geen enkel probleem.
Het is in geen enkel land verboden een zaklamp mee te nemen.

Pas zodra u iemand bedreigt met de zaklamp kan hij veranderen in een slagwapen.
Als u de Mac Light naast uw stoel, voor het grijpen heeft liggen zou een agent of douanier de lamp nog als potentieel slagwapen kunnen zien, bij uw bagage of in de caravan tijdens de reis is dus verstandiger.