Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravandak losgeraakt

Vraag gesteld door WimdR op 3 augustus 2018

Geachte expert,
Wij zijn in het bezit van een Wilk caravna, type USG 470.
Bij het recent opnieuw aanbrengen van een dakluikje (mini heki) stelde de reparateur vast dat het dak los raakt van het frame. Eigenlijk al helemaal los ligt. Is dat verontrustend?
We hadden lekkage bij 1 van de 3 dakluiken. Die zijn er allemaal tegelijk ingegaan ter vervanging van de originele dakluiken. Het zal aan te bevelen zijn de resterende 2 op korte termijn ook opnieuw in te laten plakken met verse kit, maar als de caravan zo langzamerhand naar grote onkosten toe gaat overwegen we vervanging.
De caravan is van 1999.

Met vriendelijke groet,

Wim de Rijk

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U heeft een Wilk Stern 470 USG uit 1999 en nu blijkt er dat de dakplaat niet verlijmd is.

Er bestaan caravans met een verlijmde dakplaat, waarbij het vlakke gedeelte volledig vastgeplakt zit en caravans met een ‘losse’ dakplaat die alleen op de randen en bij de luiken vast zit.

Ik kan het niet meer in mijn documentatie terug vinden, maar het staat me bij dat de Wilk uit 1999 tot de laatste categorie behoort.

Verlijmde dakplaten laten ook niet zomaar los. Ze zitten niet vast op een frame, maar zijn over de hele oppervlakte verlijmd met de isolatie. Om deze te verwijderen is veel geweld nodig. Daarbij blijft de plaat niet meer intact.

Indien het houten spantwerk rond de dakluiken niet door de lekkage is aangetast kunt u de andere luiken ook weer met verse kit laten monteren. Ik vind het dan niet verontrustend.