Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan een campingeigenaar mij van de camping sturen omwille een meningsverschil betreffende stroomverbuik?

Vraag gesteld door Ajodia op 9 januari 2015

Ik heb sinds 29 mei 2014 met toestemming van de eigenaar een paar zonnepanelen op mijn caravan toen nog geplaatst met een bestaande terugloopmeter in de centrale meterkast. Na 2 maanden heeft hij deze meter vervangen door een meter die niet meer terugloopt.
Er is tevens op datum plaatsen panelen een nieuwe ferrarismeter in mijn eigen meterkast gegaan, zodat ik precies kan zien hoeveel stroom ik heb verbruikt.
Normaal een gemiddeld verbruik van 2000 kwh op jaarbasis.
Nu volgens de ferrarismeter 1273 kwh. Hij brengt 1888 kwh in rekening.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

De campingeigenaar berekent de door u verbruikte energie aan u door. De tarieven die daarvoor worden gehanteerd mogen door de campingeigenaar zelf worden vastgesteld. U moet wel kunnen nagaan hoeveel u daadwerkelijk heeft verbruikt. Kennelijk kunt u aantonen dat dit minder is dan u wordt doorberekend. De campingeigenaar zou hier rekening mee moeten houden. Hij mag niet meer berekenen dan aantoonbaar is verbruikt.

Of de campingeigenaar u van de camping mag afsturen hangt af van hoe dit geschil verder loopt. Als u betalingen niet tijdig voldoet en er is u al een schriftelijke aanmaning verstuurd kan niet betalen van een rekening ertoe leiden dat u de camping moet verlaten. Het is dan ook belangrijk om het gesprek met de campingeigenaar aan te gaan.

Wordt het geschil niet opgelost en is uw camping aangesloten bij de Recron, dan zou u deze zaak kunnen voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op onze pagina: stacaravans en uw rechten