Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie Hyundai navigatie systeem

Vraag gesteld door Franco44 op 12 februari 2018

Mijn Hyundai ix35 is nu 5-1/2 jaar oud. De laatste update van het navigatiesysteem was in 2015. Volgens de dealer kan het systeem vastlopen als het nu wordt ge-updated. In dat geval moet de hele unit vervangen worden. De dealer zegt dat de garantie hierop is afgelopen en een eventuele vervanging volledig op mijn kosten zijn. Heeft iemand herzelfde probleem?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw auto is 5 jaar oud. Nu is er voor het navigatiesysteem geen up-date meer mogelijk. Er is kans dat het systeem door een up-date vastloopt. Als de unit vervangen moet worden valt dit volgens de dealer niet onder garantie.

Het kan zijn dat de garantie voorbij is. In dat geval kunt u daar dan ook geen beroep meer op doen. U heeft echter namelijk wel mogelijkheden op grond van de wet. U mag van een navigatiesysteem verwachten dat het langere tijd dan 5 jaar kan worden voorzien van nieuwe informatie. Als dat in uw geval niet kan, dan voldoet het systeem dus niet aan wat u als consument mag verwachten.

Als er dan daadwerkelijk een nieuw systeem moet worden geleverd is het op die grond mogelijk om de dealer voor (een deel van) de kosten aan te spreken.

Voor de wijze waarop u de dealer kunt aanspreken verwijs ik u naar het stappenplan klachten na aankoop op onze website.