Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete autostrada Italie

Vraag gesteld door siebe de valk op 3 augustus 2018

Op 28 augustus 2017 zijn wij de autostrada Via Roma opgereden.
Daar aankomend moesten we de eerder verkregen ticket in de automaat doen zodat we de tol konden betalen. Dit was ongeveer 12 euro. Echter, het apparaat pakte onze pinpas niet, daarom nog een andere pas geprobeerd, maar ook die werd niet gepakt, terwijl dit bij alle andere tolwegen geen probleem was. Om hulp gevraagd door op een knop te drukken, maar alleen maar een Italiaans sprekende persoon waarvan wij niks begrepen en die ons snel weer wegdrukte kwam ervoor. Hierop zijn wij achteruit gereden en naar een ander apparaat maar de ticket waren we al kwijt dus ook hier konden we niet meer betalen, dus weer terug naar het 1e apparaat. Op een gegeven moment kwam daar een lange bon uitgerold met ons kenteken erop, en een boete van ongeveer 68 euro. En de slagboom ging open. Tot op heden niks van gehoord, tot er gisteren, bijna een jaar later dus, een aangetekende brief kwam, met alsnog de boete van nu 116 euro, die binnen 5 dagen betaald moet worden. Wij vinden dat wij die niet hoeven te betalen en gaan daarom in bezwaar. Het was niet onze schuld dat het apparaat het niet deed en hulp konden we niet krijgen. Nogmaals, wij willen dit niet betalen, dus hoe nu verder???

MVG
S. de Valk

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Vorig jaar heeft u in Italië een probleem gehad bij het betalen van de tol. Het apparaat weigerde uw pinpas en na veel proberen kwam er een lange bon uitrollen met een boete bedrag. U heeft recent een boete ontvangen vanuit Italië maar u bent niet bereid de verhoging te betalen omdat u er immers niets aan kon doen.

Klacht
Ik adviseer u een mail met uw bevindingen/bezwaren te sturen naar het opgegeven adres of naar info@autostrade.it. Stuur een kopie van de toltickets als bewijs mee.

ECC
Wanneer uw klacht niet het gewenste effect heeft, kunt u zich wenden tot het Europees Consumenten Centrum (ECC; voor grensoverschrijdende consumenten geschillen). Per geval zal het ECC beoordelen of zij kunnen bemiddelen in het geschil. Aan deze service zijn geen kosten verbonden

Meer informatie over tol in Italië vindt u op onze website.