Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

kosten chaletpark

Vraag gesteld door wjkamer op 16 januari 2018

Ik ben bezig om een chalet te kopen, op een park. Buiten het staangeld moet ik ook nog jaarlijks parkkosten betalen. Dit is nu €725. Deze kosten kunnen ieder jaar stijgen, en bestaan uit het volgende: afvalstoffenheffing,abonnementen storing en service, heffingen zuivering en riool, woz-belasting, energie en gas belasting, inhuur van personeel en derden, kwaliteitscontroles, onderhoudskosten van het terrein, beplanting en leidingwerk,reserveringen en verzekeringen. Ik heb op diverse parken gestaan en heb alleen maar staangeld betaald en eenmalig de nutsaansluiting, en ook daar werd het terrein keurig onderhouden tot bij ons chalet (denk aan maai- en snoeiwerken). Er was daar van alles te doen met ieder jaar weer enorme verbeteringen (5*park). Voordat ik verder ga met deze eigenaar zou ik graag willen weten of de eigenaar deze kosten mag rekenen. Eenmalig, daar kan ik me iets bij voorstellen maar toch niet ieder jaar? Zeker omdat er niets aan faciliteiten aanwezig is. Ik weet dat als je de grond koopt en dus de eigenaar bent, parkkosten moet betalen maar nu zou ik €2650 staangeld gaan betalen + de park kosten.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U wilt een chalet kopen op een park. Naast het jaargeld moet u ook parkkosten betalen. U wilt weten of die parkkosten in rekening gebracht mogen worden.

Bij de beantwoording van deze vraag ben ik uitgegaan van een RECRON aangesloten partk.

Doorgaans worden de meest genoemde kosten, die door de campingeigenaar onder het parkgeld geschaard worden, gewoon berekend in het jaargeld. U zou in dit geval de ondernemer kunnen vragen waarom er naast het jaargeld ook aparte parkkosten berekend worden. Als u er dan niet uitkomt kunt het voorleggen aan de Geschillencommissie reactie. Zij kunnen dan beoordelen of het een redelijk bedrag is.

Meer informatie over uw rechten vindt u op onze website.