Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

gedwongen terugname Jeep Cherokee

Vraag gesteld door aae.a op 30 augustus 2017

vrijdag 25 augustus stuurde ik onderstaand bericht met bijlage per mail en wacht op uw reactie:

Beste heer Neeteson,
De door u berekende waarde van onze Jeep Cherokee, op basis van de gedwongen terugname wordt door de dealer als commercieel en niet bruikbaar betiteld.
De heer Kien lijkt niet te begrijpen dat de afschrijving lager dient te zijn dan in een gewone situatie en heeft nu eindelijk een voorstel gedaan.
Hierbij gebruikt hij de gegevens van Autoscan voor de inruilwaarde en geeft dan naast de op de site van Jeep vermelde voorraadkorting van € 4200,- nog een extra korting van € 4064,- als tegemoetkoming voor de gedwongen inruil.
Uw berekening vermeld bij 7 jaar afschrijven het bedrag van € 46.497,-.
Het bod van Kien gaat niet verder dan € 32.500,- inruil € 4064,- extra korting, samen € 36.564,-
Dat geeft een verschil van € 9933,-
Dit verschil is te groot, zelfs middelen is niet redelijk. Graag hoor ik hoe de ANWB mij kan ondersteunen om dit geschil op te lossen?
In afwachting en met vriendelijke groet
A. Ariëns

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Deze vraag is het vervolg op een eerder gestelde vraag over de Jeep Cherokee.

Nu er een impasse blijkt te ontstaan over de hoogte van de afschrijving van de auto op grond van gedwongen terugname door dealer, zou u het volgende kunnen overwegen:
- uw eventuele rechtsbijstand inschakelen;
- het geschil ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen*

* Met het oog op de duur van een dergelijke procedure (circa 6 maanden) zou u met de dealer kunnen afspreken om - te behoeve van de voortgang inzake - het verschil in eerste statie te middelen, om vervolgens de Geschillencommissie Voertuigen te te verzoeken te oordelen over een redelijke afschrijving op basis van een gedwongen terugname door dealer.