Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring ontvangen uit Duitsland op mijn kenteken, maar ik ben het niet

Vraag gesteld door Conny62 op 15 mei 2019

Eind april heb ik een bekeuring gekregen uit Duitsland voor te hard rijden. Het kenteken is van mijn auto (vage foto) maar ik ben daar niet geweest.Op de foto is duidelijk te zien dat het voor ons geen bekende is. We hebben bezwaar gemaakt. Nu krijg ik vandaag precies dezelfde brieven mbt de bekeuring. Wat moet ik hiermee, want ik ben er echt niet geweest.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen vanuit Duitsland. U bent daar echter niet geweest. Het kenteken op de foto komt wel overeen met uw kenteken. U vraagt wat u kunt doen.

U kunt bezwaar maken tegen de boete. U moet wel kunnen aantonen dat het niet u of uw auto betreft. Als de auto op de foto anders is dan uw eigen auto zou u bijvoorbeeld een foto van uw auto kunnen toesturen. Bewijs kan ook door getuigen worden geleverd.

U geeft aan dat u wederom brieven heeft ontvangen. Mogelijk is dat in antwoord op uw bezwaar? Als u meer informatie nodig heeft kunt u altijd contact opnemen met de instantie die u de boete heeft gestuurd.

Informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.


***

 

Reactie van Conny62:

 

Annemieke, bedankt voor uw reactie. Op de foto die op de bekeuring staat is een onduidelijke van m'n kenteken en een foto van de bestuurder van de zijkant genomen. Er staat nergens welke auto het is. Dit vind ik wel vreemd, maar niemand weet waar ik de bekeuring op echtheid kan laten checken.Bezwaar heb ik al gemaakt n.a.v. de eerste brief. Gisteren kreeg ik echter precies dezelfde brief als de eerste keer.
Zou ik met u in persoonlijk contact kunnen komen?


***

 

Reactie van YPC:

 

Ik heb onlangs een bekeuring van €20 uit Duitsland gekregen. Moet ik de antwoordformulier nog ingevuld terugsturen als ik de boete heb betaald?

 

***

 

Reactie van Annemieke Zerdoun:

 

U heeft een boete betaald voor een overtreding in Duitsland. U vraagt of u nu nog iets moet opsturen.

Waarschijnlijk heeft u een Verwarnung ontvangen. Deze wordt ter plaatse uitgereikt of per post toegestuurd. Het boetebedrag ligt tussen de € 5,- en € 55,-. Door het boetebedrag binnen één week te betalen voorkomt u verdere strafvervolging. De zaak is dan afgedaan en bezwaar is niet meer mogelijk. Wanneer de betaling uitblijft, bijvoorbeeld omdat je betwist de overtreding te hebben begaan, dan wordt de Verwarnung omgezet naar een Bußgeldbescheid, met als gevolg een hoger boetebedrag.


***

 

Reactie van Annemieke Zerdoun:

 

@conny62 : Als uit de foto niet blijkt dat het niet uw auto was zult u dit met andere middelen moeten aantonen, bijvoorbeeld door middel van getuigen.