Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Recht op dab+ radio?

Vraag gesteld door katin op 30 januari 2018

Ik heb onlangs een andere auto gekocht( mokka x ), er staat in de koop overeenkomst bij de optie,s , dat er o.a een radio met een dab ontvanger in de auto zou zitten.
Naar nu blijkt zit er een audio systeem in met alleen am en fm ontvangst.
Ik ben van mening, gezien de koop overeenkomst( kan ik e.v.t overleggen ), dat ik recht heb op een radio met een dab ontvangst.
De officiële Opel dealer wil hier niet in meegaan, zegt dat de optie lijst een verkeerd weergegeven lijst was, auto was geïmporteerd uit Belgie.
Ze bieden wel 25% korting aan op de eerst volgende onderhouds beurt. Vindt ik al een soort van goedmakertje, dus fout erkenning ?
Iets wat overigens niet gaat gebeuren, ik heb de auto in Zwolle gekocht en woon zelf in Sprang-Capelle,is 300 km voor een beurt.
Zij geven aan dat dab niet later toegevoegd kan worden.
Heb ik recht op een andere radio met dab ?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een tweedehands auto gekocht. Op de koopovereenkomst staat dat er een radio met een DAB+ ontvanger aanwezig zou zijn, echter deze optie blijkt niet aanwezig.

De Opel dealer heeft laten weten dat de optielijst verkeerd is weergeven, en dat in uw auto ook geen DAB+ ontvanger ingebouwd kan worden. Zij bieden u 25% korting op de eerstvolgende onderhoudsbeurt. U wilt weten wat uw rechten zijn.

In de optielijst op basis waarvan u de koop heeft gesloten, is ten onrechte gemeld dat u recht zou hebben op een DAB+ ontvanger. DAB ontvangers zijn alleen aanwezig in nieuwe auto’s. Als u redelijkerwijs kon weten dat het aanbod (in dit geval de DAB+) niet klopte, dan zal er sprake van een kennelijke vergissing. De verkoper is daaraan dan niet gebonden.

Als het voor u een belangrijk onderdeel was, had het op uw weg gelegen daar vóór de koop naar te vragen of de aanwezigheid ervan te controleren.

Het aanbod van 25% korting op de eerste onderhoudsbeurt lijkt mij dan ook op zich redelijk, ware het niet dat u zover weg woont. Wellicht kunt u de verkoper vragen of hij bereid is de korting om de zetten in een prijsverlaging.