Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

invalidenparkeerkaart geen milieusticker nodig voor duitsland??

Vraag gesteld door van lieverloo op 15 maart 2018

ik las net op de anwb site , dat als je een invalidenparkeerkaart hebt je geen milieuzone sticker nodig hebt op de duitse wegen , je hebt vrijstelling , dus behoor ik de kaart ten alle tijden zichtbaar in de auto te hebben , ps ik rijd diesel. klopt dit ?????

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt of u een ontheffing voor een milieusticker in Duitsland heeft, wanneer u over een europese Gehandicapten Parkeerkaart beschikt.

Ja, ongeacht bouwjaar of het type brandstof waarop uw auto rijdt.

Vrijstelling

  • Autosnelwegen die door milieuzones lopen, vallen buiten de regeling. Op doorreis naar Oostenrijk of Zwitserland is geen milieusticker nodig.
  • Motoren, bromfietsen en snorfietsen vallen buiten de regeling.
  • Oude voertuigen met een Duits historisch kenteken hoeven geen milieusticker te hebben. Oldtimers met een buitenlands kenteken zijn ook vrijgesteld. Leg bij het parkeren in een milieuzone een kopie van het kentekenbewijs en bij voorkeur een FIVA Identity Card duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Voorwaarden en informatie zijn te vinden op milieusticker.nl, over de FIVA Identity Card op fiva.org en fehac.nl.
  • Voertuigen waarin duidelijk zichtbaar een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart achter de voorruit is geplaatst, zijn vrijgesteld. Ze hebben geen milieusticker nodig.

Meer informatie over milieuzones Duitsland vindt u op onze website.***

Reactie van P. Nolten:

Als dit niet nodig is, dan zou ik dus ook geen brief in het Duits met ik weet het niet welke artikelnummers hebben ontvangen, waarop staat dat ik geen milieusticker heb. Nu moet ik het een en ander in gaan vullen en binnen een week terugsturen... Er staat geen hoogte van boete en dat binnen een week, gaat m denk ik niet worden, gezien de vakantie hem heet overlapt...
Ben benieuwd hoe dit afloopt.