Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

In hoeverre kan ik ondersteuning krijgen bij het aanvechten van het verslepen van mijn auto in Duitsland

Vraag gesteld door Brendan Troost op 18 december 2017

Goedendag,

op zondag 17 december is rond het voetbalstadion van Borussia Dortmund in Dortmund te Duitsland mijn auto tussen 13.00 uur en 15.00 uur versleept, nadat ik de auto daar rond 12.45 uur geparkeerd heb. Op het moment van parkeren plaatste ik mijn auto in een lange rij van geparkeerde auto's. Bij het constateren dat mijn auto versleept was, gaf een politieambtenaar aan dat in verband met een activiteit in het stadion mijn auto versleept was. Vanaf een bepaald moment op de dag was het dus verboden daar nog te parkeren, maakte ik hieruit op. Later die avond heb ik mijn auto kunnen terughalen. De medewerkster van Stracke (lokaal versleepbedrijf) bevestigde mijn vermoeden van gebrekkige communicatie van dit verbod: er waren zo'n 30 auto's versleept vanaf de plek waar ik ook stond. Of ik daadwerkelijk foutief stond, heb ik op dat moment niet kunnen achterhalen. De communicatie van dit verbod liet sowieso te wensen over: anders hadden er niet 30 auto's versleept moeten worden. De kosten van het verslepen (270€) en enkele lokale kosten telden op tot 361€. In hoeverre kan ik het verslepen en alle bijkomende kosten aanvechten? En in hoeverre kunnen jullie hier ondersteuning bij bieden?

Alvast bedankt voor jullie reactie

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Afgelopen zondag is in Duitsland uw auto ( met nog circa 30 andere auto's) weggesleept. U heeft de wegsleep-/ en bijkomende kosten voldaan. U vraagt zich af of bezwaar zinvol is.

In principe heeft u zich door betaling van desbetreffende boete/kosten akkoord verklaard met de verschuldigdheid ervan.

U zou desondanks de stoute schoenen kunnen aantrekken door er toch een brief aan te wijden, waarin u aangeeft dat het parkeerverbod ter plaatste niet duideijk was aangegeven (vele tienallen automobilisten is immers hetzelfde lot overkomen).

Meer informatie over verkeersboete uit Duitsland vindt u op onze website.