Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betalen OV boete Rome

Vraag gesteld door Bekkers op 29 augustus 2018

Mijn man en ik hebben een boete gekregen in de bus omdat onze net gekochte kaartjes niet geldig bleken. de bus was overvol, we waren bezig met onze spullen en zijn blijkbaar vergeten de kaarten te stempelen... Met veel bombarie werden we in een overvolle bus door de Romaanse politie bekeurd. Dit resulteerde in een lange bon in het Italiaans...onduidelijk wat precies de bedoeling was, ook in de conversatie werd dit niet duidelijk. Bij thuiskomst hebben navraag gedaan. De boetekorting van 50% (betalen binnen 5 dagen) bleek te zijn verlopen en dus moeten we in principe binnen 60 dagen een boete van elk 104 euro betalen. Er kan binnen 30 dagen bezwaar worden gemaakt. Er wordt verwezen naar een website www.atac.roma.it, maar de bijgevoegde betalingslink blijkt niet beveiligd. Het is dus risicovol om te betalen. Ik heb een aantal vragen: heeft het zin bezwaar in te dienen? Zo ja, hoe ga ik om met de betaling: betalen en terugvragen of niet betalen? Zo nee, hoe kan ik veilig betalen? Graag verneem ik uw advies.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft in Italië een boete gekregen voor het niet stempelen van uw kaart voor het openbaar vervoer. U wilt betalen of bezwaar maken.

Bezwaar maken tegen een boete heeft alleen zin als u kunt aantonen dat u de betreffende overtreding niet heeft begaan. In dit geval lijkt dat niet zinvol.

De site waar u naar verwijst is de officiele site voor openbaar vervoer. Hier kan ook betaald worden. een andere wijze is er niet.

Als u betaalt kunt u niet daarna nog bezwaar maken. Door betalen gaat u akkoord met de bekeuring.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.