Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete uit Engeland

Vraag gesteld door op 23 december 2022

Ik heb een boete ontvangen uit Engeland voor de ccp. Die boete heeft de leasemaatschappij direct betaald en vervolgens doorgestuurd naar mijn werkgever. Mijn werkgever heeft de boete verrekend met mijn salaris. Probleem is dat de leasemaatschappij het volledige bedrag heeft betaald in plaats van het kortingsbedrag omdat de betaling binnen 14 dagen is geschied. Wat kan ik nu doen? Moet ik de leasemaatschappij benaderen of moet ik zelf naar de EPC stappen? En hoe die ik dit te doen? Door in bezwaar te gaan (ook die termijn is al verstreken door het te laat ontvangen van de boete) of door enkel een bericht te sturen naar de EPC voor compensatie van die 50%?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

U heeft een boete ontvangen uit Engeland. Deze is bij de leasemaatschappij binnengekomen en is direct door hen betaald en direct doorgestuurd aar uw werkgever. De werkgever heeft het ingehouden op uw salaris. De leasemaatschappij heeft het hoogste bedrag betaald, terwijl het nog voor het gereduceerde bedrag kon worden afgerekend. U vraagt zich af wat u nu kunt doen. 

Advies

Ik raad aan om de voorwaarden van het leasecontract door te nemen en te kijken wat erin staat met betrekking tot het betalen van boetes. Heeft de leasemaatschappij zich aan deze voorwaarden gehouden dan kunt u niet zoveel doen.

EPC

Heeft de leasemaatschappij zich niet aan de afspraken gehouden dan kunt u hen verzoeken om het EPC te vragen om het teveel betaalde terug te betalen, of om het bedrag aan u te vergoeden. Bezwaar maken bij EPC omdat er een te hoog bedrag is betaald, kunt u niet zelf doen. U heeft het bedrag immers niet zelf overgemaakt.