Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete tolweg Italië

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 januari 2023

Deze week heb ik voor de tweede keer een brief ontvangen van NIVI, allen dit keer een hogere boetenbedrag voor het niet betalen van een tolweg in Italië. nu komt het mooiste stuk ik ben nog nooit in Italië geweest. de boete zou in 2015 zijn geweest met een voertuig die ook niet van mij is geweest. wat zijn de consequenties als ik deze boete niet betaal. heeft dat gevolgen voor mij in Nederland?. ik vind het belachelijk om het maar gewoon te betalen terwijl ik daar nooit ben geweest !! . graag hoor ik wat de eventuele consequenties zijn en wat ik hier aan kan doen

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Voor de tweede keer heeft u een brief ontvangen van NIVI uit Italië, betreffende een boete voor het niet betalen van de tolweg in 2015. Het betreffende voertuig is nooit in uw bezit geweest en ook bent u nog nooit in Italië geweest. Uw vraag is wat u hier aan kunt doen. 

Bezwaar

Het heeft alleen zin om bezwaar te maken als daar ook een goede reden voor is. Een goede reden heeft u. U bent daar immers niet geweest en u heeft de genoemde auto nooit op uw naam gehad. 

Contact opnemen met NIVI

Voordat u bezwaar maakt, raad ik aan om contact op te nemen met NIVI, via e-mail (en eventueel telefonisch). De juiste gegevens staan waarschijnlijk op de brief die u heeft ontvangen. Vermeld daarbij het vorderingsnummer en het kenteken van de auto waar de overtreding mee begaan is en stuur via e-mail de ontvangen brief mee. Tenslotte kunt u uitleggen dat er sprake moet zijn van een vergissing omdat de auto niet van u is/was en dat u nog nooit in Italië bent geweest.

Op onze website vindt u meer informatie over verkeersboete uit Italië.