Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete en administratiekosten huurauto

Vraag gesteld door E. Zom op 15 augustus 2022

Ik heb een auto gehuurd in Zweden bij Hertz Linköping. Ik heb een terechte verkeersboete gekregen van 300 skr. Zat onder mijn ruitenwisser. Ik wilde deze meteen verrekenen bij het terugbrengen van de auto, maar er was niemand van Hertz, autosleutel moest in een box achtergelaten worden.
Inmiddels heb ik van Hertz een rekening gekregen van 800 skr; nl 300 skr boete en 500 skr administratiekosten. Ik vind die administratiekosten erg hoog. Op de website van Hertz Nederland staat dat ze bij eventuele boetes 32,50€ Voor administratie rekenen. Ik heb contact met ze opgenomen per e-mail maar krijg geen antwoord op mijn vraag, maar wel commentaar in t engels of niet correct Nederlands. Ik kan het erbij laten zitten, indien zulke bedragen voor administratiekosten gangbaar zijn. Wat is uw advies?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert


U heeft een auto gehuurd bij Hertz in Linköping, Zweden. U heeft een boete gekregen, waarvoor Hertz u, naast het boetebedrag, 500 Zkr aan administratiekosten in rekening brengt. U vindt de administratiekosten te hoog, in Nederland zijn deze lager. U wilt ons advies.

U heeft de auto gehuurd bij Hertz in Linköping, Zweden. Volgens hun algemene voorwaarden bent u zelf verantwoordelijk voor het betalen van de (parkeer)boete. Als u niet betaald en Hertz betaalt de boete, dan wordt het boetebedrag vermeerderd met administratiekosten bij u in rekening gebracht. Aangezien u de auto in Zweden hebt gehuurd, kan het inderdaad zo zijn dat de administratiekosten hoger zijn dan in Nederland. Naar mijn mening heeft het niet veel zin om tegen de hoogte van het bedrag te protesteren. Mijn advies is dan ook om het gevraagde bedrag aan administratiekosten en het bedrag van de boete over te maken.