Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geen tol betaald Oostenrijk

Vraag gesteld door op 21 augustus 2022

Wij zijn vanaf Innsbruck naar Italië gereden. Bij de tolweg in Oostenrijk hebben wij per ongeluk het verkeerde poortje gepakt (toll2go). Er was geen slagboom en ook geen helpdesk dus zijn we doorgereden zonder tol te betalen. Bij de 1e tolweg in Italië werkte onze ANWB tollbadge gelukkig wel (hij piepte 2 maal). Maar hebben jullie enig idee hoe wij alsnog de tol van Oostenrijk kunnen betalen zonder dat wij straks een enorme boete thuis ontvangen?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Bij de tolweg vanaf Innsbruck naar Italië heeft u per abuis het verkeerde poortje gepakt. Er was geen helpdesk, dus u bent zonder te betalen doorgereden. Uw vraag is hoe u alsnog de tol van dit traject kunt betalen zonder dat u straks een boete thuis ontvangt.

Bent u nog in Italië dan raad ik aan om op de terugweg langs het tolstation in Schönberg te rijden. U kunt de situatie uitleggen en wellicht kunt u alsnog ter plaatse de tol betalen.
Het volledige adres is :
Tolstation Schönberg
Brennerautobahn 4
6141 Schönberg im Stubaital
+43 (0) 50108-39000
info@asfinag.at

Bent u weer terug in Nederland dan raad ik aan om een mail te sturen naar info@asfinag.at en de situatie via de mail uit te leggen. Vergeet niet het kenteken van de auto te vermelden. Ik weet niet of het zo kan worden opgelost, maar u kunt een poging wagen. Lukt het zo niet dan zit er niet veel anders op dan bericht van Asfinag af te wachten. Helaas is het te betalen bedrag dan wel hoger. 

Op onze website vindt u meer informatie over tol in Oostenrijk.