Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsongeval op gemeentelijk fietspad

Vraag gesteld door R. de Jong op 25 september 2022

in juni ben ik met mijn fiets ten val gekomen op een fietspad van de gemeente Renkum. Dat fietspad is deels onverharde weg en ook in gebruik van een tuindersbedrijf. Op de weg waren een aantal gaten/kuilen achterelkaar waardoor ik onverwacht moest uit wijken en ten val kwam. Ziekenhuisbezoek en materiële schade. Mijn verzoek tot schadevergoeding hebben ze afgewezen op grond van een juridische toelichting. Ik zou graag uw advies hebben of de afwijzing wel op geldige gronden is gebeurd. Ik heb diverse stukken inclusief de brief van het juridisch adviesbureau dat dit namens de gemeente heeft behandeld. Ik hoor graag wat jullie voor mij kunnen doen.
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

In juni bent u met uw fiets ten val gekomen, doordat u op het fietspad moest uitwijken voor een aantal gaten/kuilen achter elkaar. De gemeente heeft uw verzoek tot schadevergoeding afgewezen. U wilt weten of de afwijzing terecht is.

ANWB Verkeersslachtofferlijn

Ik wil u graag doorverwijzen naar de ANWB Letselhulp. De lijn is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30-17.00 uur. Het telefoonnummer is 088 2697766.
De letselschadespecialisten adviseren verkeersslachtoffers kosteloos over de aansprakelijkheid en het verhalen van de kosten na een verkeersongeluk in Nederland.  Ook kunnen zij doorverwijzen naar goede en gespecialiseerde hulpverleners. 

Meer informatie over de ANWB letselhulp vindt u op onze website.