Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alternatieve vlucht via Munster. Mogelijkheid compensatie?

Vraag gesteld door L. Mijnen op 2 oktober 2022

Wij hebben een pakketreis via Prijsvrij van Amsterdam (20 min rijden) naar Antalya geboekt. Nu hebben wij 11 dagen voor vertrek een mail ontvangen dat de vlucht vanaf Amsterdam is geannuleerd. Er word een alternatief aangeboden via Munster. Als we vanaf daar in eerste instantie hadden geboekt had dit ons 200 euro in prijs gescheeld. Als wij dit accepteren komen er parkeerkosten, hotelkosten en kilometerkosten bij. Wat zijn onze mogelijkheden m.b.t eventuele compensatie?
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

U hebt een pakketreis geboekt met vertrek vanaf Amsterdam. U hebt een mail ontvangen met de mededeling dat de vlucht vanaf Amsterdam is geannuleerd en dat de vlucht nu vanaf Munster vertrekt. U vraagt als u deze wijziging accepteert, u de extra kosten (hotelovernachting en vervoer) kunt claimen.

Als de plaats van vertrek is gewijzigd, nadat u de tickets hebt ontvangen, moet u de reisorganisator aanspreken. De wijziging van Amsterdam naar Munster brengt voor u extra kosten mee. U kunt deze extra kosten (reiskosten, overnachtingskosten) bij de reisorganisatie claimen. Het moet daarbij wel gaan om redelijke kosten. Zo kunt u geen hotelovernachting claimen als een overnachting niet noodzakelijk was. U zou de reisorganisator kunnen voorstellen om u de € 200 te betalen in plaats van een vergoeding voor extra kosten. Dat kostte de reis immers, als u zelf bij boeking al voor Munster had gekozen.  

Daarnaast kunt u recht hebben of financiële compensatie van de luchtvaartmaatschappij, wanneer de vlucht door de luchtvaartmaatschappij is geannuleerd. De hoogte van het bedrag is onder meer afhankelijk van de vliegafstand