Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aangereden door een achteruitrijdende auto

Vraag gesteld door A. van Arkel op 28 september 2022

Ongeval Italië/ porlezza aangereden. Bestuurder van de auto heeft bij achteruit rijden. Ik liep op het trottoir mij over het hoofd gezien. En is met 1 achterwiel over mijn linkervoet gereden. Hiervoor is een ambulance gekomen en voor behandeling naar ziekenhuis Italië. Factuur is al binnen voor betaling.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

 

U bent in Italië aangereden door een achteruitrijdende auto. U heeft daarbij letsel opgelopen. U wilt het adres van de bestuurder achterhalen.

Wij kunnen helaas niet het adres van de bestuurder achterhalen. Als u door een verkeersongeval gewond bij geraakt en u heeft daardoor schade opgelopen, is het raadzaam om contact op te nemen met Flyct. Zij kunnen eventueel uw zaak in behandeling nemen, zodat u uw schade vergoed krijgt. Naast de medische kosten, heeft u wellicht ook recht op vergoeding van andere dan de medischee kosten.

De factuur van het ziekenhuis kunt u in ieder geval indienen bij uw reisverzekeraar of ziektekostenverzekeraar. Uw ziektekosten worden door de zorgverzekeraar vergoed naar Nederlands prijspeil. Is de rekening hoger dan kunt u het meerdere bedrag bij uw reisverzekering claimen.