Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersovertreding in Duitsland, nog geen reactie na toezenden formulier

Vraag gesteld door op 24 juni 2022

Laatste week van maart 2022 heb ik een informatiebrief ontvangen van Stadt Monchengladbach betreffende een snelheidsovertreding die ik begaan had. Daar in deze brief geen direct boete bedrag voorstel vermeld stond, heb ik bijgevoegd antwoordforumlier ingevuld en geretourneerd naar Stadt Monchengladbach in 1e week van april 2022. Tot op hedendaags, (bijna) eind juni 2022 heb ik geen reactie ontvangen op retourneren van het antwoordformulier. Kan ik aannemen dat de overtreding geseponeerd is? Of zijn Duitse overheidsinstanties heel traag in hun reactie?

 

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft eind maart uit Duitsland een informatiebrief vanwege een snelheidsovertreding ontvangen. U heeft het bijgevoegde formulier een week later ingevuld en teruggestuurd. U hebt daarop nog geen reactie ontvangen. U vraagt of u nu kunt aannemen dat de overtreding is geseponeerd of dat het normaal is dat het zo lang duurt.

Dat u nog geen reactie hebt ontvangen, betekent niet dat de overtreding is geseponeerd. Naar aanleiding van het formulier dat u ingevuld hebt teruggestuurd, wordt door de Duitse officier van justitie een beslissing genomen of u een boete krijgt opgelegd. Ook zal dan bepaald worden hoe hoog het boetebedrag zal zijn. Het is niet ongebruikelijk dat daar enige tijd mee gemoeid is, maar of dat ligt aan de traagheid van de Duitse overheidsinstanties is ons niet bekend.

Informatie over boetes uit het buitenland is te vinden op onze website.