Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Prijsstijging na koop nieuwe camper

Vraag gesteld door P. Roks op 5 maart 2022

begin september een nieuwe camper gekocht.
Levertijd verplaatst van december naar week 11 (productie) en sinds een dag een prijsverhoging doorgekregen. kan dit ?
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Begin september 2021 heeft u een nieuwe camper gekocht. De oorspronkelijke levertijd zou in december zijn. Dit is verplaatst naar week 11 van dit jaar. Nu heeft u een prijsverhoging doorgekregen en u vraagt zich af of dit kan.

Voorwaarden

Of de verkoper u een prijsverhoging door mag berekenen hangt af van de voorwaarden waaronder u de camper heeft gekocht. Daarbij zijn de afspraken volgens de koopovereenkomst van belang. Als u de koop heeft gesloten onder Bovag voorwaarden dan heeft u met deze voorwaarden te maken. 

Prijswijzigingen

Over prijswijzigingen zeggen de Bovag voorwaarden het volgende:
Is er sprake van een vaste prijs dan kan de ondernemer de prijs niet verhogen nadat de overeenkomst tot stand is gekomen, tenzij er sprake is van een wijziging in een heffing door de overheid, zoals belasting of accijns. 
Is er sprake van een niet-vast overeengekomen prijs dan kan de ondernemer de prijs wijzigen op grond van een wijziging in een heffing door de overheid, fabrieksprijzen, importeursprijzen en valutakoersen. De ondernemer brengt de consument zo snel mogelijk op de hoogte van de prijswijziging en de reden hiervan. Bij een prijsstijging kan de consument de overeenkomst binnen 10 dagen ontbinden, tenzij de prijsstijging het gevolg is van een heffing van de overheid.