Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete Italië

Vraag gesteld door op 10 april 2022

Ik heb 3 'Violation reports' van de lokale politie van Livigno ontvangen vanwege het inrijden van een Limited Traffic Zone. 1 voor 5 januari en 2 voor 6 januari.
Op alle reports staat onderaan ergens een datum van 15 maart '22 vermeld.
Echter, ik heb ze pas afgelopen zaterdag 9 april '22 ontvangen.
Als je binnen 5 dagen na 'notification of the fine' betaalt, geldt een reductie van 30% op het wettelijk minimum bedrag.
Mijn vraag is, wanneer start deze periode van 5 dagen, 15 maart of 9 april?
Hoe weten ze dat ik de 'Violation reports' pas afgelopen zaterdag ontvangen heb?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Op 9 april 2022 heeft u 3 boetes van de lokale politie van Livigno ontvangen voor het inrijden in een verkeersluwe zone. Als je betaalt binnen 5 dagen na 'notification of the fine' geldt een reductie van 30%. Onderaan de brief staat een datum van 15 maart 2022. Uw vraag is hoe ze kunnen weten dat u de boete pas afgelopen zaterdag heeft ontvangen. 

Afgestempelde datum

Het bewijs is de datum waarop de brief is afgestempeld. Op de bekeuring staan meestal verschillende bedragen genoemd. Bij betaling binnen 5 dagen na ontvangst van de bekeuring, mag u het laagst genoemde bedrag betalen. Betaalt u de bekeuring tussen 5 en 60 dagen na ontvangst dan betaalt u een hoger bedrag. En na 60 dagen betaalt u het hoogste bedrag dat op de bekeuring staat vermeld. Het loont dus de moeite om de boete zo snel mogelijk te betalen. U doet er goed aan om de correspondentie en de enveloppe nog een tijdje te bewaren.

Meer informatie over boete uit Italië vindt u op onze website.