Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring in Duitsland

Vraag gesteld door op 18 maart 2022

Voor 4 weken terug staande gehouden voor het negeren van een inhaalverbod op de snelweg met de vrachtwagen op de Duitse A61. Meteen bij staandehouding het boete bedrag van €95,- betaald per pin. Nu 4 weken later ontvang ik een bekeuring (bußgeldbescheid) thuis van €98.50 voor het negeren van een inhaalverbod op dezelfde dag en en hetzelfde tijdstip. €70,- geldbuße, €25,- gebühr en €3,50 auslagen.Ik heb het bonnetje nog. Hoe zet ik in werking om aan te tonen dat ik al betaald heb.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Op de snelweg in Duitsland bent u staande gehouden omdat u te hard heeft gereden. Ter plaatse heeft u een bedrag betaald van € 95. Nu, 4 weken later, ontving u een Bussgeldbescheid van € 98,50. Het gaat om dezelfde overtreding. Uw vraag is hoe u kunt aantonen dat u al een bedrag heeft betaald.

Het lijkt erop dat er sprake is van een misverstand. Om hier met zekerheid iets over te zeggen, zou ik de correspondentie moeten zien. De politie laat u meestal een borgsom betalen en dat wordt later verrekend als u de boete thuis ontvangt. Ik raad u aan om contact op te nemen met de instantie van wie u de boete heeft ontvangen. De gegevens, en ook van de behandelaar. vindt u rechtsboven aan de brief. Meestal staat er een e-mailadres bij. Stuur een scan van de boete en van het bewijs van wat u heeft betaald langs de weg mee.

Meer informatie over verkeersboetes Duitsland vindt u op onze website.