Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vragenlijst Duitsland

Vraag gesteld door op 2 januari 2022

Heb in Duitsland een boete gekregen voor te snel rijden en deze betaald. Hierna een aanmaning gekregen om de vragenlist in te vullen. Is dit verplicht? De boete was 100 euro plus kosten, snelheid 122 km waar 100 km mag.
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft in Duitsland te snel gereden, 122 km waar 100 is toegestaan. De boete heeft u betaald en nu heeft u een aanmaning ontvangen om een vragenlijst in te vullen. Uw vraag is of dit verplicht is. 

Bussgeldbescheid

Een Bussgeldbescheid ontvangt u doorgaans als het om een overtreding gaat met een boete van meer dan €55. Meestal wordt met het Bussgeldbescheid  een vragenformulier meegestuurd, een Anhörungsbogen of een Zeugenfragenbogen. Invullen van het formulier is niet verplicht, behalve de personalia. De formulieren moeten echter wel teruggestuurd worden. 

Snelheidsovertreding buiten de bebouwde kom

Bij een snelheidsovertreding vanaf 21 km/h worden 1 tot 2 strafpunten opgelegd. Deze strafpunten kunnen alleen worden opgelegd aan de bestuurder. 

Conclusie

Omdat strafpunten alleen worden opgelegd aan de bestuurder, wordt u gevraagd het formulier in te vullen/ terug te sturen. Mijn advies is om dit verzoek op te volgen.

Meer informatie over verkeersboetes Duitsland vindt u op onze website.