Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tariefverhoging huurgrond chalet

Vraag gesteld door op 3 januari 2022

Wij huren de grond voor ons chalet. Het afgelopen seizoen, dat loopt van 1-4-2021 tot 1-4-2022, was het jaar tarief incl. 400kw. Elec. €2044,-
Nu kregen wij in september het bericht dat per 1-4-2022 die 400kw. komt te vervallen ivm de hoge energie prijzen. Wat neer komt op +- €160,00
Maar nu komt de rekening voor seizoen 2022/ 23 en wordt er huur voor de plaats ook nog eens verhoogd naar €2221,00 p.j.
Dit is/ wordt dus een verhoging van €337,00 !!!!
Dit kan/mag toch niet?
Er zijn geen verbeteringen o.i.d. aan het park aangebracht .
Wat is u mening hier over.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

 

U huurt een staplaats voor uw chalet. Nu worden de huur en energiekosten fors verhoogd. U vraagt wat uw rechten zijn.

Als u een staplaats huurt is dat meestal telkens voor een jaar. Daarna kan het contract verlengd worden en kunnen ook de tarieven wijzigen.

De voorwaarden van de camping en uw contract zijn van belang. Als u een plaats heeft op een Recron camping dan mag de prijs van de plaats per jaar verhoogd worden tot een maximum van 10%. Is de verhoging meer dan 10% dan moet de verhoging 18 maanden voor deze ingaan worden aangegeven.

In uw geval betaalde u zoals ik begrijp eerst 2044 euro inclusief elektriciteit. Nu wordt dat flink hoger. De verhoging van de elektriciteit is een gevolg van de verhogingen waar iedereen nu mee te maken heeft. Deze mag de campingeigenaar op zich aan u doorberekenen. De vraag is wel wat er nu precies veranderd in uw contract. Was de energie echter eerst inbegrepen en volgend jaar niet meer, dan kan daarmee de verhoging boven de 10% komen. In dat geval kunt u aangeven dat dit pas over 18 maanden mag worden doorberekend. Dit geldt alleen als het een Recron camping betreft. Is het geen Recron camping, dan zijn de voorwaarden van de camping zelf bepalend. 

Lees ook: Vaste plaats - ANWB