Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bezwaar maken parkeerboete

Vraag gesteld door R. Baudoin op 17 oktober 2021

Ik heb een parkeerboete ontvangen voor parkeren in Tilburg in een parkeervak aan het Fokkerhof. In deze straat staat echter niets aangegeven dat je daar betaald parkeert, bovendien waren er nergens parkeerautomaten te vinden. Dus ben ik er vanuit gegaan dat je er vrij mag parkeren. Nu heb ik toch een parkeerboete ontvangen. Kan ik hiertegen gewoon bezwaar maken?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een parkeerboete gekregen. In de straat stond nergens aangegeven dat u daar alleen betaald kon parkeren en ontbraken parkeerautomaten. U vraagt of u bezwaar kunt maken.

Als het gaat om een naheffing parkeerbelasting kunt u tegen de parkeerboete bezwaar maken bij de gemeente. U moet dan kunnen aantonen dat er geen parkeerautomaten waren en er geen bord(en) 'betaald parkeren' stond. 

Echter, het kan zijn dat u de parkeerboete hebt gekregen, omdat u fout geparkeerd hebt, bijvoorbeeld uw auto stond niet binnen het parkeervak. Als u wilt betwisten dat u fout geparkeerd stond, kunt u eveneens bezwaar maken bij de officier van justitie. Het gaat hier namelijk om een 'gewone' verkeersboete.