Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autorijden na fietsongeluk

Vraag gesteld door op 13 juni 2021

24 maart heb ik fietsongeluk gehad, gevolg zware hersenschudding en oogkas gebroken. Doktoren hebben niets gezegd over autorijden. Inmiddels voel ik mij geheel hersteld. Kan ik nu gewoon autorijden zonder juridisch aansprakelijk gesteld te worden bij eventueel ongeluk?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft als gevolg van een ongeluk een zware hersenschudding opgelopen, waarvan u naar uw gevoel geheel hersteld bent. U wilt weer autorijden en vraagt of u aansprakelijk kan zijn voor een eventueel ongeluk.

Fijn dat u hersteld bent. Of u aansprakelijk bent voor de gevolgen van een ongeval is afhankelijk van de omstandigheden die tot een ongeval hebben geleid. Wanneer de oorzaak van het ongeval mede te maken heeft met de gevolgen van de hersenschudding, dan kan dit tot gevolg hebben dat u geheel of gedeeltelijk eigen schuld verweten kan worden. Dit betekent dat de schade niet of niet volledig wordt vergoed.

Ik raad u aan met uw (huis)arts te overleggen of u voldoende bent hersteld om auto te rijden. Ik raad u aan om bij uw autoverzekeraar of deze dekking biedt in geval van een ongeval.  

Meer informatie over aansprakelijkheid in het verkeer kunt u lezen op onze website.