Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voucher D-reizen

Vraag gesteld door op 5 april 2021

Welke stappen moeten wij ondernemen om het geld van onze voucher terug te krijgen van de geboekte reis naar Kroatie in september 2021, nu wij vanmorgen hoorden dat D reizen failliet is.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een voucher van D-reizen (voor een reis naar Kroatië). Uit uw vraag maak ik op dat u deze voucher heeft ingewisseld voor een reis naar Kroatië in september 2021. U wilt weten welke stappen u (nu D-reizen failliet is verklaard) moet nemen om uw geld terug te krijgen.

D-reizen is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De SGR garantieregeling houdt in dat u in geval van faillissement van de reisondernemer toch de waarde van uw voucher/geboekte reis terug krijgt.

Op de website van de SGR kunt u lezen wat u het beste kunt doen.

Wacht bericht SGR af
Daar staat o.a. dat de SGR de klanten van D-reizen individueel zal informeren. U ontvangt zodra het kan een uitnodiging om uw claim in te dienen. Ze adviseren het bericht van de SGR af te wachten en de SGR-website en social media in de gaten te houden.

Bewijs
Zorg dat u de voucher goed bewaart. Deze moet u samen met de boekingsbevestiging en factuur van de (geannuleerde) reis plus betalingsbewijs (conform de SGR garantieregeling) bij uw claim te voegen.

Meer informatie: