Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Leveringstermijn camper in België

Vraag gesteld door op 7 maart 2021

In aug 2020 in Coronatijd heb ik een koopovereenkomst voor een nieuwe camper gesloten met camperbedrijf Dicar in België. In deze koopovereenkomst is voor de leveringstermijn april 2021 afgesproken.

Waarschijnlijk wordt de camper pas begin juli 2021 geleverd. Is het reëel van mij om als compensatie een vergelijkbare camper vanaf 1 mei 2021 ter beschikking te stellen tot de levering?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een camper gekocht in België. Deze wordt later geleverd dan afgesproken. U zou graag tijdelijk om een vervangende camper vragen.

In Nederland zijn in dit geval vaak de BOVAG voorwaarden van toepassing en de Nederlandse wet. Hierin staat wat uw rechten zijn als de leveringsdatum niet wordt gehaald. Het betreft hier een vermoedelijke leveringsdatum van april 2021. Voor informatie over uw rechten in Nederland verwijs ik u graag naar onze website: Leveringstermijn - ANWB.

Wat uw rechten zijn wordt in uw geval bepaald door de voorwaarden die horen bij de door u gesloten overeenkomst en, naar ik aanneem, Belgisch recht. Het kan goed zijn dat deze voorwaarden anders zijn. Ik raad u aan de voorwaarden hierop na te kijken en de mogelijkheden met de verkoper zelf te bespreken.