Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Actieradius Peugeot 2008E

Vraag gesteld door E. Vankan op 7 maart 2021

ik rij sinds 31-12-2020 Peugeot 2008E maar helaas niet naar tevredenheid. De auto zelf is perfect rijd heerlijk en is van alle gemakken voorzien.
Alleen de kilometers die ik kan rijden zijn ver beneden de 320 wlpt kilometers.
Ik heb een volledige acculading mijn verplaatsingen geregistreerd en kom tot de ontdekking dat de auto aangeeft bij een volledig opgeladen accu 314 kilometer. En ik haal er 160 kilometer mee. Wat zijn in deze mijn rechten, moet ik dit maar gewoon accepteren?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een elektrische auto gekocht waarbij de actieradius tegenvalt. U geeft aan dat u met de door u gekochte auto met een volle accu in plaats van de aangegeven 314 km er geladen accu maar 160 km kunt rijden. U vraagt wat u hieraan kunt doen.

De opgegeven actieradius wijkt vaker af van de werkelijke actieradius. De werkelijke actieradius is over het algemeen wat lager. Dat heeft te maken met allerhande zaken, zoals rijden in de stad of op de grote weg, bandenspanning, weerstand, temperatuur en rijgedrag. In uw geval zou het maar 50% zijn van wat u mocht verwachten bij aankoop. Dat is wel echt veel lager. Dit beïnvloed heel erg het gebruik dat u van de auto kunt maken. Als de actieradius inderdaad zo laag is, dan is dat iets wat u bij de verkoper moet melden. Deze kan dan kijken wat er aan de hand is en of dit kan worden opgelost. 

Er zijn veel zaken die van invloed zijn op de actieradius. Informatie hierover vindt u op onze website: Actieradius van elektrische auto's: zo werkt het (anwb.nl).

Het is zaak om eerst te onderzoeken wat de actieradius is en wat gedaan kan worden om deze te verbeteren.

Voor eventuele verdere stappen, als u er met de verkoper niet uitkomt, verwijs ik u vooralsnog naar onze informatie over klachten na aankoop.