Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Recron/GAN voorwaarden

Vraag gesteld door op 17 februari 2021

Wij zijn een Stichting Bijzondere Vakantie Staphorst.
Ieder jaar gaan wij met 20 Clienten en 10 vrijwilligers een week naar een Zorghotel, zo ook in 2020. Omdat toen corona was, ging dit helaas niet door. Wij hebben contact gehad toen per mail met de accommodatie. We konden het verzetten naar Mei dit jaar. De aanbetaling bleef staan, daar waren we mee akkoord.
Nu ziet er na uit dat het in mei dit jaar ook niet door gaat. We gaan met 20 gasten die op vakantie gaan met veel aanpassingen. 10 vrijwilligers, o.a. verpleegkundige, verzorgende enz. Graag wilde wij het verzetten naar medio September dit jaar. Dat kan maar dat kost ons 30% van de huur in die week, hij zegt dan ben ik nog coulant. Omdat wij een stichting zijn moeten we eindjes aan elkaar knopen. Wij moeten het hebben van sponsering en giften zoals u begrijpt. Onze vraag is mag dit? Hij zegt ik hanteer de Recron/HAG voorwaarden. Die heb ik gebeld, zij weten van niks, staat niet inschreven. Recron gaf het advies om u deze vraag te stellen.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft met uw stichting een week vakantie in een zorghotel geboekt. Dit is vorig jaar niet door kunnen gaan en is verzet naar mei dit jaar. Omdat het onzeker is of u in mei naar het zorghotel kunt, wilt u de reservering verzetten naar september 2021. Dit kost u 30% van de huurprijs meer. U vraagt of deze verhoging is toegestaan.

U wilt nu voor de tweede keer de oorspronkelijke boeking verplaatsen naar een andere datum. Het is vervelend voor uw stichting, maar de ondernemer mag de prijs verhogen. Als de overeenkomst vorig jaar was geannuleerd, dan had u nu voor een nieuwe boeking het tarief voor 2021.

Wanneer de ondernemer de accommodatie kan leveren en u wilt vanwege COVID-19 annuleren, dan bent u de gehele huursom kwijt. Het kan namelijk de ondernemer niet worden toegerekend dat u niet van de accommodatie gebruik kunt of wilt maken. Alleen als de ondernemer de overeenkomst annuleert, heeft u recht op geld terug.

U kunt uiteraard proberen om in overleg met de ondernemer een ander percentage over een te komen met een beroep op de financiële situatie van uw stichting. U kunt niet naar de Geschillencommissie, omdat de ondernemer kennelijk niet is aangesloten bij de HISWA-RECRON.  

Meer informatie kunt u lezen op onze website.