Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte tolheffing met boete nu pas bericht

Vraag gesteld door K. v.d. Maas op 17 februari 2021

Nu pas vandaag een heffing binnen met boete over een route van Orvieto naar Albisola.
Dezelfde dag heb ik betaald (bewijsbaar) voor de route van Vincenzo naar Varazze een bedrag van Eur 70,03. Rara hoe kan ik op dezelfe dag 2 routes hebben gereden?
Ik kan geen Italiaans, graag hulp.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bericht ontvangen van Nivi S.p.A. uit Italië. U zou jaren geleden geen tol hebben betaald en moet nu een tool, wettelijke rente en incassokosten betalen. U kunt echter aantonen dat het tolgeld wel is afgeschreven.

Als u kunt aantonen dat u wel degelijk heeft betaald, dan kunt u dit aangeven op het formulier dat u van NIVI heeft ontvangen. U moet een kopie van het bewijs van betaling meesturen.

Voor informatie kun tu ook bellen of mailen met NIVI. De contactgegevens staat in de brief vermeld. 

Meerdere leden hebben bericht ontvangen van Nivi. In veel gevallen betreft het tol die in 2016/2017 niet zou zijn betaald. Ook wordt wettelijke rente en incassokosten in rekening gebracht. Wij hebben contact opgenomen met Nivi en onderzocht wat uw rechtspositie is en wat u in dit geval kunt doen. Op dit platform hebben wij inmiddels een uitgebreid antwoord gegeven op een vergelijkbare vraag. Ik verwijs u hier volledigheidshalve graag naar: Tol Italië: naheffing door Nivi (anwb.nl)