Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte boete vignet

Vraag gesteld door op 8 december 2020

Via de autoverhuurbedrijf Europcar een bekeuring gekregen omdat we niet beschikten over een vignet. Deze is door ons betaald en vervolgens heb ik bezwaar gemaakt omdat we wel degelijk een vignet hadden! Nu zegt de Oostenrijkse bekeurder dat als je betaald je ook instemt met de overtreding. Het heeft wat langer tijd gekost om een en ander uit te zoeken. Kan dit zomaar?
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

Via autoverhuurbedrijf Europcar heeft u een boete ontvangen omdat u geen vignet zou hebben gehad. U heeft deze boete betaald en daarnaast bezwaar gemaakt omdat u wel een vignet had gekocht. Dit bezwaar is afgewezen, met de reden dat u de boete heeft betaald en door betaling stem je automatisch in met de boete. Uw vraag is of dit zomaar kan.

Ik begrijp dat u in een huurauto reed. Klopt de datum van de overtreding met de datum dat u de auto heeft gehuurd? Wellicht is er bij het autoverhuurbedrijf een vergissing gemaakt. Neem dan contact op met het autoverhuurbedrijf.

Boeteafhandeling
Heb je een bekeuring ontvangen en wil je deze betwisten dan moet je de boete niet betalen. Betaling van eenvoudige boetes betekent dat de zaak is afgehandeld. Beroep aantekenen is dan niet meer mogelijk. 
Conclusie
In Oostenrijk is de regel dat door betaling van de boete de zaak is afgehandeld.

Meer informatie over boetes in Oostenrijk ( Verkeersboetes Oostenrijk (anwb.nl) ) vindt u op onze website.