Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tolheffing Hongarije

Vraag gesteld door op 25 september 2020

Ik ben vorig jaar op vakantie geweest met de auto naar Turkije. Op terugreis via Hongarije gereisd en tol gekocht. Alleen heb ik nu in september boete ontvangen van 204 eur van Contractum ltd. In brief wordt beweerd al 2 brieven verstuurd inzake deze niet betaalde tol door Europian park collection. Ik heb niets ontvangen eerder. Ik heb geen bewijs meer van de tolheffing. Moet ik de boete betalen? En is Contractum ltd betrouwbaar?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U hebt een brief ontvangen van Contractum inzake een boete voor het niet betalen van tol in Hongarije. U hebt destijds een vignet gekocht, maar u heeft het bonnetje van de betaalde tol niet meer. Volgens de brief van Contractum bent u al twee keer eerder op de hoogte gebracht van de tolboete. U wilt graag weten of u de boete moet betalen en of Contractum een betrouwbaar incassobureau is.

Tol in Hongarije

Voor het gebruik van autowegen moet u in Hongarije tol betalen. Langs de autowegen zijn camera’s geplaatst en via een computersysteem wordt gecontroleerd of de verschuldigde tol is betaald. Als blijkt dat de tol niet betaald is, wordt een hoge boete opgelegd. De autoriteiten in Hongarije werken voor de incasso van deze boetes samen met EPC en/of Contractum.

Geen eerdere brieven

Helaas horen wij vaker van onze leden dat er geen eerdere kennisgevingen zijn ontvangen voordat de brief van Contractum op de mat ligt. Wij raden onze leden aan om hierover beklag te doen bij Contractum/EPC door een brief te sturen aan het postadres in het Verenigd Koninkrijk. Als geen reactie wordt ontvangen van het incassobureau, kunt u ECC Nederland vragen om te bemiddelen.

Incasso door Contractum

Het is bij ons bekend dat EPC en/of Contractum de incasso van de boetes voor het niet betalen van tol voor o.a. Hongarije en Noorwegen, verzorgen. Hoewel het vervelend is dat deze partijen niet via e-mail bereikbaar zijn, is er geen reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van deze partijen.

Betalen boete

U kunt niet bewijzen dat u de tol betaald heeft. Ik raad u daarom aan om de boete aan Contractum te voldoen. Hoe langer u wacht met het betalen van de boete, hoe hoger het bedrag dat uiteindelijk gevorderd kan worden.

Conclusie

Ik raad u aan om de boete aan Contractum te voldoen. U kunt niet bewijzen dat u de tol betaald heeft en het is bekend dat Contractum de incasso van tolboetes voor o.a. de Hongaarse autoriteiten verzorgt.

Voor meer informatie over tol in Hongarije verwijs ik u graag naar onze website.