Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke huurauto-verzekering?

Vraag gesteld door op 12 februari 2020

Voor de meivakantie wil ik een huurauto in Schotland, Inverness, huren bij Enterprise. (Helaas bij Sunnycars al volgeboekt). De Damage Waiver verzekering is inclusief, optioneel is nog de Excess protection. Gezien de juridische taal kom ik er niet uit om een goede vergelijking te maken met de Nederlandse begrippen. Ben ik met beide verzekeringen dan maximaal verzekerd voor de auto, met weinig/geen eigen risico?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft een vraag over de optionele verzekering die u is aangeboden voor een huurauto in Schotland. U wilt graag weten wat het verschil is tussen de Damage Waiver verzekering en de Excess Protection verzekering.

Damage Waiver

Deze verzekering beperkt het eigen risico in geval van schade aan- of diefstal van het voertuig tot GBP 1000,- respectievelijk tot GBP 1400,- ingeval van premium modellen.

Excess Protection

Deze verzekering beperkt het eigen risico in geval van schade aan- of diefstal van het voertuig tot GBP 100,- respectievelijk tot GBP  500,- ingeval van premium modellen.

Bij beide verzekeringen geldt dat schade door verkeerd gebruik van benzine of schade/diefstal als gevolg van opzet of roekeloosheid is uitgesloten.

Conclusie

De Damage Waiver verzekering is in uw geval inclusief de huursom. Als u GBP 1000,- als een groot risico ervaart kunt u dit verlagen tot GBP 100,-. De uitsluitingsbepalingen zijn in beide gevallen gelijk.

Meer weten?
Verzekering van de huurauto - ANWB