Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Snelheid Duitsland

Vraag gesteld door op 4 juli 2020

Ik ben kort geleden gelaserd in Duitsland en staande gehouden. De snelheid lag 40 km/h te hoog op een plek waar 70 is toegestaan. Ik heb daarvoor een boete gekregen van 270 euro en moest deze ter plekke betalen. Ik heb hier wel een sicherheitsleistung van gekregen. Later thuis heb ik eens nagekeken welke boete hier voor staat. Tot mijn verbazing staat voor deze overtreding een boete van 120 euro en een maand rijontzegging. Hoe kan dit en kan ik hier nog bezwaar tegen aantekenen?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Kort geleden bent u staande gehouden in Duitsland omdat u te hard reed. U reed 40 km/h te hard waar u 70 km/h mocht rijden. Ter plaatse moest u 270 euro aan Sicherheitsleistung betalen. Thuis heeft u dit nagekeken en het blijkt dat de boete voor deze overtreding 120 euro is plus een maand rijontzegging. U vraagt zich af hoe dit kan en of u hiertegen bezwaar kunt maken.

U kunt pas in bezwaar gaan als u de officiële boete heeft ontvangen. Eerder heeft geen zin. Dan weet u ook wat er ten laste gelegd wordt. De hoogte van de boete hangt ook af van het gegeven of er nog bijkomende zaken zijn. Was er ten tijde van de overtreding bijvoorbeeld een wegopbreking? Vond de snelheidsovertreding plaats binnen of buiten de bebouwde kom? Heeft u na ontvangst van deze boete nog vragen, neem dan opnieuw contact op en stuur de correspondentie naar ons toe.

Meer informatie over verkeersboetes Duitsland vindt u op onze website.