Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Frankrijk

Vraag gesteld door F.M.A. Hakvoort op 22 juni 2020

Oldtimers komen alleen in aanmerking voor een sticker als ze ouder zijn dan 30 jaar en in Frankrijk geregistreerd. Is dat niet in strijd met antidiscriminatiebepalingen? Mijn Volvo uit 1966 op LPG mag Parijs niet in terwijl een Franse auto dat wel mag? Dat riekt naar binnen de EU verboden discriminatie.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U stelt dat uw Volvo uit 1966 op LPG Parijs niet in mag, terwijl een zelfde Franse auto dat wel mag. U denkt aan binnen de EU verboden discriminatie.

Uw Volvo komt niet in aanmerking voor een vrijstelling, maar u kunt wel Parijs in. U moet voor uw Volvo een sticker (paars) hebben. Dit geldt voor voertuigen op LPG, ongeacht het bouwjaar. Bij het aanvragen van de sticker is het bouwjaar een probleem. Uw auto is van vóór 1997 en daardoor loopt u vast met het aanvragen van de sticker. Het advies is dan ook om te kiezen voor de brandstofsoort LPG (dat spreekt voor zich), maar te kiezen voor een bouwjaar van ná 1997. Dit advies is in overeenstemming met het advies van de betreffende Franse instantie.

Voor het aanvragen van de paarse sticker, zie ons stappenplan Bestelprocedure. U kunt daar ook meer informatie vinden over de milieuzones in Frankrijk.