Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Importeren auto in Spanje

Vraag gesteld door J. Post op 9 juni 2020

Wij wonen in Spanje en zijn bezig met onze inschrijving hier. Onze auto (nu nog op NL kenteken) willen wij op Spaans kenteken hebben dus importeren. Onze auto hebben wij hier al in Spanje en wij moeten daarom de kentekenplaten en papieren opsturen naar NL waar iemand voor ons de exportpapieren zal regelen en de witte exportplaten. Daarmee kunnen wij hier dan verder de import van de auto regelen.

Onze vraag is of er in Spanje (omgeving Benidorm) een garagebedrijf is die de import kan regelen incl de keuring van de auto, die aangesloten is bij de ANWB (Nederlandstalig) of een garagebedrijf waar de ANWB mee samenwerkt en jullie kunnen aanbevelen.

Mochten jullie informatie, ervaring of tips hebben over importeren/exporteren van een auto  zouden wij daar erg mee geholpen zijn!

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt hulp bij het importeren van uw auto naar Spanje vanwege emigratie.

De ANWB heeft geen connecties met bedrijven aldaar of in detail hoe u dat allemaal moet regelen. Elk land heeft zo zijn eigen bureaucratische route en regeltjes en buiten onze landsgrenzen is invoer geen onderwerp waar de ANWB advies of informatie over verstrekt.

Ik kan uiteraard altijd met u meedenken en er zijn wel tal van websites met Nederlandse informatie over emigratie naar Spanje met de auto ook als bekend onderwerp. Ik kom óók een bedrijf tegen aan de Costa Blanca die de totale afwikkeling voor u kan regelen tegen een vergoeding. Daar wordt toch wel vaak gebruik van gemaakt omdat het wiel zelf uitvinden vaak een tijdrovende en frustrerende onderneming kan zijn.