Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fiets tegen autodeur

Vraag gesteld door op 12 maart 2020

Onlangs is er bij het uitstappen uit de auto na het parkeren in een parkeervak langs de weg een fietser op een e-bike tegen het bestuurdersportier aangereden. Hierbij is de fietser ten val geraakt en heeft letsel opgelopen. De fietser geeft aan zijn kosten bij mij te willen claimen. Ik vraag me af of mijn WA-verzekering van de auto (WAM-verzekering) deze kosten zal vergoeden?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U wilt graag weten of de WAM-verzekering letselschade vergoedt die is veroorzaakt door het openslaande portier bij het verlaten van het voertuig.

Ja, de WAM-verzekering zal moeten worden aangesproken voor vergoeding van de letselschade.

Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM)

Op grond van de WAM moet de verzekering alle schade dekken waartoe het motorvoertuig in het verkeer aanleiding kan geven. De dekking moet zich uitstrekken tot de aansprakelijkheid van de bezitter, houder en bestuurder, alsmede van degenen die met het voertuig worden vervoerd.

De gedachte achter deze brede dekking vanuit de WAM-verzekering is dat een slachtoffer nooit in de kou zal blijven staan. Het slachtoffer kan als een motorvoertuig betrokken is bij het ongeval altijd claimen op de WAM-verzekering.

Voor meer informatie over een de WA-verzekering voor motorvoertuigen verwijs ik u graan naar onze website.