Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete Zwitserland niet betalen

Vraag gesteld door poncio93 op 17 april 2018

Van de zomer ben ik geflitst in Zwitserland en heb inmiddels de 2e brief binnen en moet 543 euro betalen. Op mijn boete kan ik ook nergens vinden hoeveel kilometer te hard ik heb gereden. Kom ik in Nederland in de problemen als ik deze niet betaal of simpelweg alleen als ik me in Zwitserland begeef?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete (€543,-) uit Zwitserland ontvangen. U vraagt zich af wat de consequentie zal zijn, indien u de boete onbetaald laat.

Bilateraal Verdrag
Tussen Zwitserland en en Nederland bestaat er slechts een bilateraal verdrag tot uitwisseling van persoons- en kentekengegevens. Anders dan het ’Kaderbesluit wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging geldelijke sancties en beslissingen tot confiscatie’ zullen desbetreffende verkeersboetes niet worden overgedragen.

Vorenstaande neemt niet weg dat u wel degelijk gehouden bent een verkeersboete uit Zwitserland te voldoen. Indien u dit nalaat, zal de boete uiteindelijk hoger uitvallen. Alleen in het geval u zich in Zwitserland begeeft kunnen de autoriteiten dwingen tot betaling van de boete.

Meer informatie over verkeersboetes uit Zwitserland vindt u op onze website.