Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoge boete uit Zwitserland

Vraag gesteld door op 15 december 2019

Wij hebben na ruim 5 maanden na onze vakantie een brief gekregen dat ik 17km te had heb gereden waar je 50 mocht blijkbaar. Wij dachten dat we er 70 mochten.


Nu hebben wij onze gegevens gegeven, en kregen wij een boete van 650 Franken. Bijna 600 euro, bizar als je bedenkt dat ik maar een uitkering heb van 850 euro per maand. Graag zou ik willen weten of bezwaar maken zin heeft? Zo ja waar maak ik dan de meeste kans mee? En ook vroeg ik mij af wat er gebeurd als ik het niet betaal. Ik ben niet van plan er ooit nog te komen na deze bizar hoge boete, rij er met een grote boog omheen!

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een snelheidsboete uit Zwitserland ontvangen. De opgelegde boete bedraagt circa €600,-. Nu deze boete een aanslag is op uw maandelijkse inkomen, vraagt u zich af wat er gebeurt indien u de boete onbetaald zal laten.

Bij een overschrijding van de maximumsnelheid vanaf 16 km/u (binnen bebouwde kom) is de boete inkomensafhankelijk. Mocht u uw maandelijkse inkomsten nog niet hebben kenbaar gemaakt (gelet op uw lage inkomen), dan raad ik u aan dit alsnog te doen. Vraag hen tevens om een betalingsregeling in termijnen. Bij voorkeur deze brief aangetekend verzenden.

Om verdere problemen te voorkomen raad ik u af de boete onbetaald te laten.

Meer informatie over boete uit Zwitserland vindt u op onze website.