Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

APK verlopen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 oktober 2019

Ik ben momenteel in Frankrijk op vakantie. Helaas zie ik nu dat mijn apk van de camper is verlopen. Deze is verlopen vanaf 27 aug.2019. Volgens de rdw kan ik deze nog laten uitvoeren binnen 2 maanden. Dit geld dan via de kortste weg naar het keuringsstation. Dit met een vooraf gemaakte afspraak. Hoe dit zit als je in het buitenland bent konden zij niet beantwoorden. Ik wel mijn verzekering gebeld. Verzekerd zou ik wel zijn(centraal beheer).
Nu kom ik vrijdag (18 okt.) naar huis. Die er 2 dagen over. Heb een afspraak voor de apk op dinsdag 22 okt. om 13.00uur. Welke adviezen zouden jullie nog kunnen geven om zonder problemen de rit vanaf mijn vakantieadres (Vaison la Romaine) naar mijn keuringsstation af te leggen.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U bent in Frankrijk en de APK van uw camper is vanaf 27 augustus verlopen. U kunt de APK nog laten uitvoeren binnen twee maanden, maar u moet dan de kortste weg naar het keuringsstation nemen. U gaat 18 oktober terug naar Nederland en op 22 oktober is de keuringsafspraak. U wilt van ons advies.

U kunt proberen de keuringsafspraak naar 18 oktober te verplaatsen. Dan kunt u via het keuringsstation naar huis terugrijden. Misschien is het mogelijk om uw camper in België te laten keuren.  Informatie hierover vindt u op de website van de RDW.

Als u zonder APK-goedkeuring in Nederland rijdt, loopt u een risico. U kunt namelijk een boete krijgen. Ook voor de verzekering kan dit gevolgen hebben. Hoewel de schade aan derden is gedekt, is het mogelijk dat u uw eigen schade niet vergoed krijgt als de schade een gevolg van een gebrek dat bij de APK-keuring ontdekt zou zijn.