Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 augustus 2019

In 2012 hebben wij een paar kilometer te hard gereden in Frankrijk. Een jaar later kregen we daarvoor een boete. Deze boete zijn we kwijtgeraakt en daarom is deze niet betaald. Daarna hebben wij nooit meer iets ontvangen. Staat deze boete nog steeds open? Of is deze boete verjaard? Wij willen in oktober op vakantie naar Frankrijk en hopen dan niet voor een verrassing te staan. Verder heb ik geen gegevens van deze boete en zijn wij in de afgelopen 7 jaar ook niet in Frankrijk geweest.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft in 2012 iets te hard gereden in Frankrijk. Hiervoor heeft u in 2013 een verkeersboete heeft gekregen, die u niet heeft betaald. U heeft daarna geen aanmaningen ontvangen. U wilt op vakantie naar Frankrijk en wilt weten of dit voor problemen kan zorgen.

De verjaringstermijn in Frankrijk is in principe één jaar nadat de boete onherroepelijk (= als alle bezwaartermijn zijn verlopen) is geworden. Dit is mogelijk anders in geval van buitenlanders. Verder is er een kans dat u bent opgenomen in het opsporingsregister in Frankrijk. Mocht u staande worden gehouden door de politie, dan kan het zijn dat u de boete alsnog moet betalen. U zou zich dan kunnen verweren met het feit dat de boete is verjaard.

Meer informatie over boetes uit Frankrijk vindt u op onze website.