Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 augustus 2019

Ik heb een parkeerboete van het CJIB gekregen wegens parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder geldige kaart. Bij een ziekenhuis. Ehter, op de bewuste dag was er geen bord aanwezig dat het een invalidenparkeerplaats betrof. Kennelijk wegens bouwwerkzaamheden. Bovendien was mijn vrouw hoogzwanger. Ik moest haar met rolstoel naar het ziekenhuis vervoeren. Ik wil bezwaar maken. Maakt dit kans?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft van het CJIB een beschikking ontvangen voor het parkeren op een parkeerplaats voorbehouden voor invaliden. Nu u niet over een gehandicaptenparkeerkaart beschikt, vraagt u zich af of - gezien de omstandigheden - bezwaar maken zinvol is.

Ja, ik  raad u zeker aan bezwaar te maken tegen deze parkeerboete. Zeker als u kunt bewijzen dat het gebodsbord op die bewuste dag heeft ontbroken wegens werkzaamheden.

Wanneer u uw vrouw met spoed naar het ziekenhuis heeft moeten vervoeren, wegens een aanstaande bevalling of complicaties zwangerschap, zou eveneens als bezwaargrond kunnen fungeren. Ook hiervoor geldt, dat u hiervan bewijs (getuigenverklaring) dient te overleggen.

Meer informatie over bezwaar en beroep vindt u op onze website.