Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Krijg boete uit Portugal

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 21 augustus 2019

Ik kreeg een boete van Pagamento de Portagens uit 2015 (!). Een bedrag van 7,23 euro over niet betalen op een tolweg. Ik snap hier niets van. Hoe kan je niet betalen op een tolweg. We waren er wel met een huur auto maar hebben gewoon overal betaald. Nou is het niet zoveel maar ik snap dit niet helemaal. Is dit wel wettelijk. Ik heb een scan van de boete.  Deze is overigens wel in het Nederlands....

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U ontving een herinnering van een naheffing van niet betaalde tol in Portugal. Hoe is het mogelijk dat je niet kan betalen op een tolweg? Naar uw idee heeft u overal tol betaald.

In Portugal moet je op verschillende trajecten tol betalen. Dit kan op verschillende manieren. Bij sommige tolpoortjes kan contant en met creditcards betaald worden. Bij een aantal trajecten kan alleen elektronisch betaald worden.
Op onze website is informatie te vinden over de tolwegen en de verschillende manieren van betalen in Portugal.   In deze informatie kunt u ook vinden dat voor Portugees gekentekende voertuigen op sommige trajecten achteraf betaald kan worden. 

Het zou dus kunnen kloppen dat u een bepaald traject niet betaald heeft. Ik raad u aan het bedrag over te maken onder vermelding van het referentienummer.  De bankgegevens vindt u onderaan de eerste pagina.

Zie deze link voor meer informatie over Portugal.