Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bekeuring Duitsland (BuBgeldbescheid)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 juli 2019

Ik heb onlangs een BuBgeldbescheid ontvangen (in de brievenbus) voor een snelheidsovertreding van 22 km/u. Op de bijgevoegde foto(die aan de zijkant is genomen) is alleen het hoofd van de persoon te zien en en klein deel van de deurpost. Deze deurpost lijk die te zijn van de bijrijderskant.  Of deze persoon op dat moment de auto bestuurde is dus niet te zien aangezien de foto niet van voren is genomen en ook de auto is niet afgebeeld, dus enkel alleen het hoofd. Aangezien er meerdere personen de bestuurder hadden kunnen zijn, kan ik deze dus niet aanwijzen. kan ik hiermee een bezwaar indienen en/of mezelf beroepen op het zwijgrecht en wat heeft dit voor gevolegen voor de kenteken houder. Graag zien wij spoedig een antwoord tegemoet aangezien er reactie gevraagd wordt voor de 22e juli.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een BuBgeldbescheid uit Duitsland ontvangen wegens een snelheidsovertreding. Uit de meegestuurde foto blijkt niet wie de bestuurder was. U kunt dan ook niet aangegeven wie de bestuurder was.

U moet in ieder geval het meegestuurde formulier terugsturen. U moet nagaan of uw persoonsgegevens correct zijn ingevuld. Zo niet, dan moet u dit verbeteren.

U hoeft niet te verklaren wie de werkelijke bestuurder is geweest als u zelf de bestuurder was of als het gaat om naaste familieleden. Als u de werkelijke bestuurder niet opgeeft, kan het echter wel zo zijn dat de politie nader onderzoek gaat verrichten naar wie de bestuurder dan wel is geweest. Als dat niets oplevert, dan wordt naar alle waarschijnlijkheid de boete niet aan de kentekenhouder opgelegd. 

Meer informatie over een boete uit Duitsland kunt u lezen op onze website.