Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vastgelopen automotor na reparatie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 8 juni 2019

Mijn Mercedes Vito ging olie lekken na een goed uitgevoerde grote beurt door een expert. Bus daarna naar een garage gebracht om krukaskering te vervangen, lekte nog. Na verder gezocht bleek de oliekoeler te lekken. Ik heb een 3 liter v6 bus en vol onder de kap dus, alles moest los en uit gebouwd worden om bij de oliekoeler te komen. Na reparatie liep de motor niet lekker, bleek een kleinigheid te zijn. Na test rijden loopt de motor na 300 meter last en is het advies een revisie met een kostenplaatje van 7000 euro die voor mijn rekening komen hun hebben een correcte reparatie uitgevoerd zeggen ze. Welke stappen moet ik nu nemen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Na uitgevoerde reparaties aan uw Mercedes Vito ter zake olielekkage is na enkele honderden eters de motor vastgelopen. De motor dient te worden vervangen. U vraagt zich af voor wiens rekening deze reparatiekosten komen.

Wanprestatie
Het heft er alle schijn van dat de garagist bij de uitvoering van de werkzaamheden toerekenbaar tekort is geschoten met als resultaat; een vastgelopen motor.

Bewijs
Nu u garantie heft op de uitgevoerde reparatie is het aan de garagist te bewijzen, dat hem gen blaam treft.

Rechtsbijstand
Mocht u over rechtsbijstand beschikken, schakel deze dan in, zodra de garagist de aansprakelijkheid betwist. Doorgaans vallen kosten voor een onafhankelijke technische expertise onder de dekking.

Voor ons stappenplan ‘Klachten na reparatie' vindt u op onze website.