Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tempo 100

Vraag gesteld door N. Hiemstra op 28 april 2019

Goedendag,

Ik bezit een nieuwe boottrailer met RDW kentekencard en EC certificate of conformaty. Aan alle voorwaarden voor tempo 100 wordt voldaan en volgens de fabrikant mag er dan ook in Duitsland 100km/h mee gereden worden. Moet ik hier als nog een extra keuring voor laten doen en een sticker 'tempo 100' aanschaffen? De trailer bezit deze sticker niet.
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U bent in het bezit van een nieuwe boottrailer met RDW kenteken en een EC certificaat.  Volgens de fabrikant mag er in Duitsland 100km/u mee gereden worden.  Uw vraag is of u toch nog een extra keuring  moet laten doen en een sticker  ‘Tempo 100’ moet aanschaffen.

In Duitsland is de maximum snelheid voor een auto met aanhanger 80 km/u, tenzij u beschikt over een tempo 100-ontheffing.  Is die voor de aanhangwagen afgegeven en voldoet de hele combinatie aan de gestelde eisen, dan mag u met die combinatie 100 km/u rijden.

De Tempo 100-ontheffing kunt u krijgen na een keuring door o.a. Dekra. De combinatie moet daarbij aan een aantal eisen voldoen.  Na goedkeuring krijgt u de Tempo 100 sticker thuis gestuurd en deze plakt u op de aanhangwagen.  

Meer informatie over de Tempo 100-ontheffing en het aanvraagformulier vindt u op onze website.